Microdermabrasie

Bij microdermabrasie wordt een fijne straal steriele microkristallen doormiddel van vacuüm langs de huid gezogen. Hierdoor wordt nauwkeurig een oppervlakkig  huidlaagje verwijderd. De huid wordt hierdoor aangezet nieuwe huidcellen aan te maken. De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp, van de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden gezogen, en het aantal streken over hetzelfde gebied. Op deze manier is microdermabrasie een doseerbare en controleerbare behandeling. 

 

Toepassing

Deze methode kan toegepast worden op elk gebied van het lichaam. Het gedeelte van de huid waar behandeld wordt, mag enkele weken na de behandeling niet blootgesteld worden aan zon of zonnebank. Gebruik na de behandeling een zonnebrandcrème vanaf factor 30.

Microdermabrasie kan worden ingezet als oppervlakkige peeling bij een vermoeide, vlekkerige, matte of verouderde huid.  Afhankelijk van de indicatie kan er ook op een ander behandelniveau worden gewerkt, waardoor microdermabrasie ook uitermate geschikt is voor oppervlakkige acné littekens.

 

Wat kunt u verwachten?

Afhankelijk van de indicatie en het verwachtingspatroon zijn er  doorgaans  meer behandelingen nodig.  Voor  een intensieve peeling kan het resultaat na een of twee behandelingen al bereikt  zijn. Bij een dikke verouderde huid  en/ of acné littekens kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Het aantal behandelingen hangt tevens af van uw wensen en huidkwaliteit. De behandelingen zullen om de drie weken plaatsvinden, deze tijd kan nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Na de behandeling kunt u een gevoel van aanhoudende warmte en enige roodheid ervaren van het behandelde gebied.Andere manieren van behandelen van littekens of pigmentvlekjes  zijn bijvoorbeeld; chemische peelings of micro needling therapie system (MTS). Bij grote en diepe littekens of veel pigmentverkleuringen kan een fractionele laserbehandeling worden uitgevoerd.

← Terug naar Huidtherapie
Achtergrondfoto