Micro Needling Therapie System (MTS)

Micro Needling Therapy System (MTS) is een innovatieve en "zachte" manier om celvernieuwing te verkrijgen, zonder de opperhuid te beschadigen. De MTS Roller maakt gebruik van 200 zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit die de huid net genoeg “verwonden” om de aanmaak van collageen & elastine te stimuleren. De verkregen microkanalen dragen ook bij tot verhoogde opname van de actieve werkstoffen, aanwezig in de verzorgingsproducten. Een optimaal resultaat wordt verkregen.

 

Huidafwijkingen of huidstructuren zoals, acnélittekens, zonbeschadiging, grove poriën, grove huidstructuur, melasma, cellulitis en striemen zijn indicaties voor behandeling met de MTS roller.

 

Toepassing

Regelmatig gebruik van de MTS thuisroller in combinatie met de MTS behandelingen in de praktijk en het gebruik van producten met hoogwaardige actieve werkstoffen resulteert in:

- Een stevigere en strakkere huid met een stralende teint.

- Een vermindering van fijne lijntjes, littekens en pigmentvlekjes.

- Minder diepe acné littekens (ice-picks).

 

Deze methode kan toegepast worden op elk gebied van het lichaam. Het gedeelte van de huid waar behandeld wordt, mag  enkele weken na de behandeling niet blootgesteld worden aan zon of zonnebank. Gebruik na de behandeling een zonnebrandcrème vanaf factor 30.

 

Wat kunt u verwachten?

Uw huid wordt 45 tot 60 minuten vooraf aan de behandeling door de huidtherapeut met Emla-crème ingesmeerd. Deze crème verdooft de opperhuid waardoor de behandeling niet of nauwelijks als pijnlijk wordt ervaren. Na de behandeling is de huid de eerste uren en soms de dag erna wat rood en licht gezwollen. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de littekens zijn meerdere behandelingen doorgaans nodig.  Soms zijn 2 behandelingen genoeg, soms moeten er meerdere volgen. Andere manieren van behandelen van littekens of pigmentvlekjes  zijn bijvoorbeeld; chemische peelings of microdermabrasie. Bij grote en diepe littekens of veel pigmentverkleuringen kan een fractionele laserbehandeling worden uitgevoerd.

← Terug naar Huidtherapie
Achtergrondfoto